Meertalig – het is bijna verplicht!

Aangezien ik eindelijk eens ruimte aan het maken ben om deze website te herzien is het tijd om ook hem meertalig te maken. Binnenkort kun je dus alles ook in het Engels bekijken.

Waarom meertalig?

Niet iedereen snapt waarom ik deze website meertalig zou willen maken. Want wat is er mis met Nederlands? Helemaal niets om precies te zijn!

Maar aangezien ik zelf enorm veel Engels praat en stiekem best veel Engelse relaties heb (via NintendoReporters, PFSquad, werk etc.) lijkt het mij gewoon een goede zaak om dit ook te gaan doen. Zo kunnen deze relaties me makkelijker benaderen maar ook vinden.

Dat vinden heeft nog een extra dimensie; het is ook voor mogelijke vacatures, projecten etc. gewoon soms makkelijker dat duidelijk is dat je goed in het Engels je uit de voeten kunt maken.

Zo ben ik al diverse keren door binnen en buitenlandse partijen in het EngelsĀ  benadert met banen die bij me zouden passen, en nee dan bedoel ik echt niet van die ongewenste mails / telefoontjes. Dus er is simpelweg een bepaalde vraag naar.

Daarnaast vind ik het zelf niet erg om content in twee talen te maken. Het houd me scherp op gebied van vertalingen, iets wat vooral voor mijn NintendoReporters ook continue aan de orde is.

Aanrader

Je content alleen in het Nederlands aanbieden kan, maar als je afzetmarkt of doelgroep/demografie ook bezig is in een andere taal dat is het zeker aan te raden om daarin te voorzien. Let wel, het brengt het nodige werk met zich mee en dat moet je kunnen handelen of in geval van een bedrijf ook rendabel kunnen maken.

Status van vertalingen

Op dit moment heb ik alle pagina’s van deze website vertaald maar wil ik ook met terugwerkende kracht de eerdere blog items gaan verwerken. Daarna zal het allemaal mooi in sync kunnen verlopen. Ik verwacht die blog items misschien nog wel deze week allemaal vertaald te hebben.

Ik zal als dat het geval is hier even kleine all-systems go op geven!

Laat een Reactie achter