Silence is golden or in this case; silver!

Normaal ben ik niet zo van reviewen van gadgets die ik koop; maar de mensen die me goed kennen weten ook dat ik toch wel iets met gadgets heb. Of het nu om retro gaming controllers (NES, SNES, N64, NGC, WII) gaat, trendy ventilators (Dyson) of de nieuwste gear van Apple ik heb meestal wel iets waarvan de mensen zeggen; dafuq is dat, of waarom?!

Onlangs ben ik geswitched van een Beats headphone naar een Bose headset, en in 1 woord: WOW!

Headphones

beats-studio-wireless-headphonesPersoonlijk vind ik het best fijn om zo nu en dan mezelf even terug te trekken. Vooral als ik moet focussen op iets (denk aan het developen, uitwerken of wat dan ook). Een headphone kan daarbij absoluut helpen en ik had een tijdje terug dan ook daarom een Beat Studio Wireless 2.0 headset gekocht. 

En nee dit gaat niet een bash Beats bericht worden want ondanks dat ze aan de dure kant zijn hebben ze in de Studio Wireless 2.0 gewoon een aardig goed en mooi uitziend product. Meningen daarover zijn al gauw verdeeld want Beats is bass boosted en dit en dat. True maar dan nog is het zo dat ze beter zijn dan menig audiophile zal erkennen.

Om een beeld te geven; de Beats koptelefoon ging feitelijk nagenoeg iedere dag mee naar het werk, geregeld ‘s avond op als ik nog even snel een film of serie wou checken op Netflix of via Kodi. 

Alleen had de headset of heeft Beats 1 nadeel; de oorkussentjes zijn fijn maar slijten aardig en zijn niet direct te vervangen, let wel dat ik daarbij bedoel officieel via Beats. Daarnaast vond ik persoonlijk de noise cancelling die ze gaven niet uiterst sterk. Dus toen het voor mij tijd was om de oorkussentjes te gaan vervangen (wat net nodig was toen de headset buiten de garantie was getreden) had ik besloten om vervangende oorkussens te bestellen via Amazon.

Maar ondertussen kwam er een opvolger aan de Bose Quietcomfort 25 uit, die draadloos was; 

Bose Quietcomfort 35

bose-quietcomfort-35-headphonesLaat me voorop zeggen; we hebben thuis een Bose Lifestyle zet waar ik helemaaaaal dol op ben, omdat ik die zelf ook verder heb afgesteld. Dus ik weet wat Bose qua geluid kan. Maar de Bose Quietcomfor 25 die ik enorm gaaf vond had altijd 1 groot nadeel, het moest en zou bekabeld. 

Toen ik de draadloze variant (Bose Quietcomfort 35) voor het eerst zag in preview artikelen op diverse mediums was ik al meteen eigenlijk verkocht. Dus in feite direct na lancering een paar besteld in het naar mijn mening tijdloze zilvere design.

Ik ben bang dat ik niet goed met woorden kan uitdrukken hoe mijn eerste ervaring met de active noise cancelling van dit model van Bose was. Het is zooo ongekend goed en omschreven door mensen tegen wie ik zeg van zet hem eens op met alleen de active noise cancelling aan als ‘het lijkt of mn oren dicht zitten’. En dat gevoel heb je ook de eerste 30-ish seconden als je hem opzet. Maar daarna wil je niet meer zonder!

Qua werk gaat deze nu dagelijks mee op en neer naar Scherponline. Ik gebruik hem thuis voor als ik wil focussen ook al is er wellicht niet eens iemand thuis. Of juist natuurlijk om ‘s nachts andere niet tot last te zijn als ik nog iets wil kijken. Maar ik gebruik hem ook in de tuin als ik lekker even de wereld op stil wil hebben en even rustig wil genieten van het weer terwijl ik lig op de Lamzac

Zelfs heb ik hem gewoon als een hipster op terwijl ik buiten loop, iets wat ik met de Beats headphone, ondanks het fashion accessoire stigma wat deze heeft, nooit heb gedaan. Wel kleine kanttekening dat je goed moet opletten dan want je wordt zo goed afgesloten van de buitenwereld.

Voor een ieder die ooit naar zoiets dergelijks opzoek is; PROBEER het, ik denk gewoon niet dat woorden goed kunnen uitleggen hoe deze headphone je productiviteit, rust … wellicht zelfs je leven kan verbeteren.

Voor de goede orde

Ik ben geen tech gadget reviewer, ik krijg niet betaald door Bose om dit te zeggen. Maar het is gewoon iets wat ik met een ieder wil delen, want ik denk dat er meer mensen baat hebben bij een dergelijk product als dit.

Laat een Reactie achter