2017 tot nu in vogelvlucht en verder

Het lijkt alweer een eeuwigheid dat ik op mijn eigen blog een update gedaan heb. Dat misschien nog net niet maar de update is long overdue. Ik ben helaas door een tal van redenen er maar niet aan toegekomen, hieronder in vogelvlucht hoe wat waarom maar ook wat er aan zit te komen.

In het vorige bericht had ik aangegeven dat de wegen van mijzelf en Scherponline gingen scheiden. Misschien het makkelijkste om eerst even die brug te nemen dan.

Zoektocht nieuwe baan

Baan ZoekenMedio Juni 2017 ben ik begonnen met een zoektocht naar een nieuwe baan waar ik mijn passie voor SEO / WSO, development kwijt kan. Iedereen kent het wel het moment dat je dan ook weer je CV mag gaan plaatsen om mediums zoals Werk.nl, Indeed, Monsterboard, Linkedin etc. 

De dag dat ik dat gedaan had liep het echt gewoon de spuigaten uit met belangstelling, ik heb nog nooit (en dan tel ik ook het werk waarbij ik concreet support heb gedaan even mee) zo veel headhunters, intermediars, burea’s, you name it, op 1 dag gesproken over zoveel verschillende functies die wellicht bij mij zouden passen.

Daar zaten natuurlijk een aantal zaken bij die gewoon direct niet bij me aansluiten, ik ben niet de makkelijkste kandidaat; ik weet ongeveer wel wat ik wil gaan doen maar ook heel goed wat niet. Tevens zaten er een aantal partijen bij die interessant leken maar waar ik aan de hand van het vervolggesprek pas echt kon zeggen of we voor elkaar een match zouden zijn. Bij sommige partijen merkte ik dat ik wellicht niet het passende puzzelstukje zou zijn omdat ik van nature heel erg challenge-driven ben en dan met name op het aspect van ik wil altijd weer een nieuwe puzzel hebben waar ik me in kan vastbijten.

Uiteindelijk bleven er een aantal partijen over waar ik een goed gevoel bij had, waar ik voor zover je dat op voorhand kunt inschatten het werk goed zou aansluiten etc.

LanthopusX

Logo LanthopusXLanthopusX (te Veghel) was 1 van de eerste partijen die me zonder tussenkomst van ‘derden’ benaderd hadden. Qua reistijd ideaal (bijna 1 rechte weg), een keer niet de kant van omgeving Eindhoven op (ook een first). Maar veel belangrijker dan dat voelde ik al vanaf het eerste gesprek me goed bij de mensen die ik gesproken. het team wat ik kort al even gezien had, maar ook hoe we in combinatie naar bepaalde zaken keken.

Het leuke vond ik ook in de selectie-procedure van LanthopusX de zogenaamde ‘Belbin’ test. Een test welke je inzicht geeft in hoe jij jezelf ziet in een werkomgeving maar ook hoe anderen je zien. Ik heb een aantal bekenden, ex-collega’s etc verzocht om hier bij te helpen en ook volgens die test was er wel een match tussen mij en LanthopusX.

Daarna hebben in de eerste week van juli alles kort kunnen sluiten qua contract etc. Lang verhaal kort,  ik ga binnenkort (1 September 2017) beginnen bij LanthopusX als SEO / WSO specialist en Developer. Ik kijk er in ieder geval erg naar uit!

Medio Juni – Nu

1 September pas beginnen betekent dat er in de tussentijd toch ruimte moest zijn voor andere zaken? Ja hoor laten we daar even in vogelvlucht doorheen lopen en waar nodig even toelichten;

  • 30 Juni – Laatste werkdag at Scherponline;
    Met het team ondanks dat het mijn laatste dag was er een leuke afronding aangegeven. Ik wens Scherponline en iedereen daar al het beste nogmaals!
  • 12 Juli – Afscheid moeten nemen van oma in het ziekenhuis
  • 19 Juli – Uitvaart oma
  • 08 Augustus – Jarig – 32 alweer de tijd vliegt, was gezellig.

Al met al zijn dat even de belangrijkste punten maar daarnaast omwille van de tijd tot het aan de slag gaan bij LanthopusX ook redelijk veel tijd geïnvesteerd in de Nintendo Switch en PFSquad.

Qua Gaming

Botw 100 Percent CompletedIk kan eindelijk zeggen dat The Legend of Zelda – Breath of the Wild 100% klaar is (zowel normal als master mode en dan bedoel ik echt alles)  … vooruit tot de Champion’s Ballad DLC uitkomt in de winter.

Ik heb nieuwe games mogen verwelkomen in Arms, Splatoon 2 en meest recent Sonic Mania.

Om BOTW af te wisselen heb ik met zowel Mario Kart 8 Deluxe als Splatoon 2 ook de nodige meters kunnen maken.

Daarnaast gaat het vanaf eind Augustus t/m Oktobner daar ook druk worden met releases zoals; Mario + Rabbids Kingdom Battle, Rayman Legends Definitive Edition, WWE 2K18, Pokkén Tournament DX, FIFA 18, Axiom Verge: Multiverse Edition en als klap op de vuurpijl; Super Mario Odyssey.

Kortom qua gaming komen er weer drukke tijden aan.

Qua PFSquad

Iedereen die me kent weet dat bijna alle vrije tijd die er overblijft naast het gewone leven en gaming zo ongeveer wel op gaat in PFSquad.NU. En dat is de afgelopen tijd ook zeker het geval geweest. 

Er zit een grote nieuwe feature aan te komen (hopelijk komende week) waarbij we iets gaan aanbieden wat geen enkele van de concullega’s doen en dat is altijd extra spannend. Het klaarmaken van veel hiervan heeft de  nodige voeten in de aarde gehad maar gelukkig konden we het combineren met een andere doel wat we voor ogen hadden. Zonder dat ik teveel ga verklappen kan ik wel al zeggen dat we meer dingen ook in de cloud gaan doen.

Varnish CacheDan hebben we nog de ongeplande downtime van afgelopen week zoals toegelicht op PFSquad.Blog (zie: http://pfsquad.blog/nieuws/downtime-ssd-varnish-reconfig) waarbij ik een stuk extra kennis heb kunnen op doen op het gebied Varnish Cache wat nu over alle eigen projecten draait  en eindelijk op een goede manier te purgen is.

Daarnaast zijn we de huidige versie van PFSquad.NU aan het herzien, soms is het less is more, soms kunnen bepaalde dingen anders. Sommige van die aanpassingen zien jullie al terug, sommige hebben we op de backlog staan.

Toekomst

In de toekomst wil ik ook deze eigen blog wat meer actief gaan gebruiken … en dus ook updaten. Want het staat gewoon niet lekker als er tijden niet op komt te staan. Dan kan je hem net zo goed doorlinken aan een Facebook of LinkedIn profiel, iets wat ik altijd een doodzonde vind omdat je op je eigen stukje hosting er je eigen draai, je eigen unieke gegeven van kan maken.

Leuke extraatje

Afgelopen week had ik besloten om wat inrichting in huis aan te passen en daarbij heb ik besloten om wat gaming gerelateerde kunst toe te voegen zoals je hieronder kunt zien;

Laat een Reactie achter