New challenger approaching!

Pffoee … jah het is nooit leuk om te horen te krijgen dat je opzoek moet naar een nieuwe uitdaging, want dat staat maar met 1 ding gelijk, je moet opzoek naar een nieuwe baan. En een baan is 1 ding maar ook opzoek naar een nieuw team waar jij bij past.

Vandaag heb ik te horen dat ik en mijn huidige werkgever Scherponline afscheid gaan nemen van elkaar en ik per 1 juli 2017 dus concreet opzoek moet naar een andere uitdaging.

Jammer?

Ja heel erg zeker. Maar soms lopen dingen anders als je verwacht of hoopt. Hoe je vervolgens daarmee omgaat geeft veel meer aan wie je bent. En dat hangt dan ook weer af van de situatie dit dat. 

En nee, voor dat er ook maar iemand over begint; Geen enkel kwaad waard over Scherponline, ook nu niet, verste van zelfs. Ik ben met alles wat ik daar in mijn functie als Technical SEO Specialist / ontwikkelaar op het pad ben gekomen een  heleboel ervaringen rijker.

Daarnaast heb ik met heel erg leuke mensen gewerkt (en mag ik dat sowieso nog even doen) met het oog op zowel het team als de klanten. Vergeet dan ook niet de kansen die ik heb gehad om een stukje van hoe het eraan toegaat bij Google in zowel Nederland als in London. Kortom ervaringen die ik voor niets zou willen ruilen.

Moeilijk?

Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik me deze ochtend even geen goede plek wist te geven toen ik het nieuws te horen had gekregen dusja al met al stiekem toch wel een moeilijke dag. Maar uiteindelijk me ergens op vast kunnen bijten en toch het nodige werk kunnen verzetten.

Op een geheel ander vlak is er ook zeker werk aan de winkel.
Zaken zoals mijn CV updaten, LinkedIn maar weer eens induiken (interface nog hetzelfde?), zag dat Monsterboard ook voortaan weer anders, ach jullie kennen het wel, al die dingen waar je blij van bent als daar vanaf bent.

New challenger approaching

Maar inderdaad ik moet me dus weer op de banenmarkt begeven. Dus beware … this challenger is approaching 😉 (juist want indien je in zo een situatie ook niet vooruit kan kijken en er toch een lach uit kan persen … dan maak je het je eigen nog veel moeilijker).

Qua wat ik zou willen gaan doen? Hosting heeft mijn voorliefde maar dat is meestal aan de andere kant van het land (TransIP had voorheen bijv interesse maarja Leiden is niet iets wat ik dagelijks zou willen afleggen).

Daarnaast zou iets in het gebied van ontwikkeling / development (php) ook interessant zijn, maar ik heb  een voorliefde voor het optimaliseren van websites op gebied van SEO en WSO (denk dan aan bezig zijn met zaken zoals ySlow, Load Timings, Full Page Test, Pingdom, GTMetrix, Pagespeed Insights, Structured Data etc)

Suggesties

Voor degene die suggesties hebben, ze zijn altijd welkom natuurlijk. Stuur ze me dus gerust per mail, Linkedin of dergelijke door. Of het iets is wat bij echt mij past beoordeel ik dan zelf wel. Sowieso op voorhand bedankt voor de assist!

Laat een Reactie achter