Als het hot wordt dan haal je toch iets cools!

Pfff wat een weertje hebben we toch de laatste tijd! Van het ene extreme (ik noem alleen maar even het woord hagelschade) naar het andere extreme (de hitte van de afgelopen week). Persoonlijk vind ik het bij 18-20 graden al meer als zat als ik eerlijk ben, mja de weergoden hebben blijkbaar andere plannen, ok I’m game hoor!

Say hello to my new ‘little’ friend;

Dyson Cool

dyson-cool-am07-toren-ventilatorMisschien moet ik er even goed bij vertellen dat de hitte alleen niet de reden was voor dit leuke stukje design / tech; Ik had namelijk eerder een ehh volgens mij zelfs merkloze ventilator toren.

Maar dat ding maakte op avonden dat het qua hitte niet te doen was zonder hem zoveel herrie dat ik er niet goed meer bij kon slapen.

Ik heb dan ook al meegemaakt dat ik ervoor koos om de Bose Quietcomfort 35 headphone op te houden met de noise cancelling aan zodat ik er niets van merkte maar dat is natuurlijk ook niet ideaal want slapen doe ik doorgaans op mijn zij en dat is met een headphone op niet fijn te noemen.

Dus ik had meerdere motieven om toch maar een opzoek te gaan naar een nieuwe ventilator en ik had al goede ervaringen gelezen en gehoord over de productlijn van Dyson. Daarnaast vind ik het concept van fan-less ventilatoren gewoon stoer.

Daarbij is het natuurlijk ook kind en huisdier vriendelijk, niet dat ik een van beide heb maar hey … wie weet he ūüėČ

Prijs is niet zo cool

Vooruit laat ik daar maar even bij beginnen, de Dyson producten zijn niet goedkoop, je kunt ze zeker gewoon prijzig noemen. Maar het is een gepatenteerde techniek (die niet zomaar gekopieerd kan/mag worden), het is een design dingetje, en een hebbedingetje. Hij zou ook nog eens stukken stiller zijn.

Bijkomend feit dat ik er eigenlijk altijd al 1 wou… nja 1+1 = 2 he. Aangeschaft dus.

Eerlijke ervaring

Soms heb je bij iets wat je besteld hebt voordelen en nadelen die je vooraf misschien anders had ingeschat, dat kan, maar ik vind wel dat je die moet delen want er is zoveel kwats of promo te vinden over artikelen zonder dat het realistisch is. Dus daar gaan we;

Stil

De Dyson is RELATIEF stil te noemen en voor gebruik overdag tot een stand van 8 of 9 goed te gebruiken zonder dat hij  overheersend aanwezig is (ik heb doorgaans wel iets van muziek aan dat wel).

Maar ‘s avonds moet je hem eigenlijk niet harder hebben staand dan 5 want als het stil is hoor je ook dit apparaat gewoon. Wel minder aanwezig dan de ventilator toren die ik eerder had maar toch merkbaar.¬†

Techniek

De eerste verbazing toen ik hem aanzette kan ik alleen eigenlijk van zeggen dat je dat moet ervaren. De manier waarop de lucht verdeeld wordt voelt het echt meer als een natuurlijke bries aan dan met de meeste ventilatoren het geval is, zeer aangenaam.

Qua kracht is het wel zo dat ik daar iets meer van verwacht had wellicht, het is soms net een tikje te licht te noemen, maar niets wat een heel erg probleem is aangezien de Dyson 10 verschillende standen kent.

Afstandsbediening

Ja een afstandbediening voor een ventilator, lekker lui!

Wel wat opmerkingen; waarom zou je als Dyson ervoor kiezen om het roteren alleen in te kunnen stellen vanaf de afstandsbediening?! waarom is het bereik van de afstandbediening gewoon ronduit slecht!  Timer functie is leuk maar ik heb het nog nooit gebruikt omdat ik het of aan of uit wil.

De afstandsbediening kan dan wel magnetisch weer op de Dyson bevestigd worden dat is een leuke touch alleen had ik hem dan eigenlijk lieven met control naar boven willen hebben kunnen leggen.

Design

Hier hoor je me niet over klagen want het is gewoon een lekker opvallend ding, makkelijk schoon te maken (af en toe nodig voor de lucht intake roosters).

Maar de bouwkwaliteit is toch iets waar ik nog niet helemaal over uit ben; begrijp me goed je zet hem zo in elkaar en hij is ontzettend licht maar daardoor voelt ie wellicht ook wat goedkoop aan .. en dat is de Dyson verre van.

Dan is er nog 1 dingetje wat ik toch wel nog vervelend vind en dat is dat het ledje wat de stand aangeeft lekker fel wit is en derhalve dus zeker niet ideaal voor een totaal verduisterde ruimte. maar met wat witte tape / witte leukoplast is dat af te zwakken. 

Conclusie

Al met al ben ik gewoon zeer te spreken over de Dyson Cool, is ie perfect, nee zeker niet. Is hij over-priced, ja toch wel iets hoor maar dat wil niet zeggen dat het alleen maar kommer en kwel is; het is een apparaat wat zeker nu al weken lang zijn dienst doet; dag in en dag uit, energiezuinig is, zorgt voor een goede lucht circulatie en daar ook nog eens er trendy / modern bij uitziet.

Het fan-less principe wat voor zoveel mensen zoveel voordelen kan bieden is uniek. Het apparaat is niet onnodig ingewikkeld gemaakt zoals bij sommige andere high end ventilatoren.

Ik hoop in ieder geval dat dit mensen die over dit type twijfelen een beter beeld te geven.

Laat een Reactie achter