Hallo Tommy en alweer 31 jaar

De afgelopen week  (week 32 – 2016)  zijn er weer de nodige leuke dingen gebeurd; We hebben onze nieuwe pup opgehaald en ondergetekende is weer een jaartje ouder geworden (pfff).

Olaf

OlafZoals de mensen die mij wat persoonlijke kennen weten dat mijn vader al sinds jaar en dag honden traint.

Een paar maanden geleden heeft onze hollandse herder Olaf meegedaan aan een keuring en een certificaat behaald. Het duurde nadien niet lang voor dat Olaf (helaas) een nieuw baasje hier in Nederland heeft gekregen.

Ik zeg daarbij helaas want Olaf was gewoon een heel erg fijne hond thuis en op de club. Maar dat is toch altijd de strijd, hij heeft zoveel geleerd en voor hem om ‘alleen maar’ hier thuis te zijn en geregeld mee te mogen voor een wandeling en dergelijke is voor hem en voor mijn vader zonde.

Olaf is ondertussen van wat wij hebben vernomen in de Verenigde Staten aangekomen waar hij eigenlijk dag in dag uit op pad mag en objecten mag bewaken etc. Wat hij natuurlijk meer dan leuk vind! Olaf maatje het ga je goed!!

Tommy

tommy-dag1We hebben dus een aantal maanden zonder hond gezeten, maar daar kwam vorige week zaterdag eigenlijk al een einde aan; We hebben namelijk toen onze een nieuwe pup; Tommy (mechelse herder) op mogen halen.

De eerste dag was natuurlijk zoals dat voor iedere pup zou zijn wennen, weg van mamma, weg van broertjes en zussen (Tommy komt uit een nest van 7 reuen en 2 teefjes). Maar het verschil van vorige week zaterdag op vorige week zondag was echt enorm. Tommy was toen al super qua hoe die nacht en overdag rustig was (iets wat toch ook heel anders kan zijn). 

Hij is dol op verkennen en nu na 1 week hier te zijn loopt ie lekker vrolijk door de tuin, komt lekker bij ons zitten / liggen etc. Als er onbekende zijn kijkt hij de spreekwoordelijke kat nog even uit de boom maar dat duurt meestal niet erg lang. Daarnaast loopt Tommy nu al mee voor het uitlaten, speelt hij dolgraag met slippers, flesjes, zijn bal etc. Hij lijkt gewoon al heel blij en op zijn plek.  Ook al een beetje ondeugend … wat erbij hoort natuurlijk!

Wij zijn natuurlijk ook dolblij met Tommy en je zult dan ook geregeld hier wat leuke shots van hem voorbij zien komen, of natuurlijk bij mij op Facebook.

Jarig

31-jaarAfgelopen maandag mocht ik weer 1 kaarsje uitblazen. Nja dat klinkt cliché want daar doe ik niet echt aan natuurlijk maar ik ben die dag alweer 31 geworden.

Lekker gevierd met de nodige familie en vrienden.

Daarbuiten doe ik er in vergelijking met vroeger niet super veel aan want het is soms toch een beetje geforceerd, ik vind het veel leuker als iemand even spontaan aankomt; just for fun.

Misschien wel iets teveel gebak gehaald want op mijn werk at Scherponline hebben we er tot vrijdag van kunnen eten. Maar ach dat nemen ze me vast niet kwalijk.

Laat een Reactie achter