N staat voor NintendoReporters

De maand oktober en met name de maand November hebben in teken van 1 ding gestaan, het nieuwe concept wat ik eindelijk met iedereen wil delen; NintendoReporters!

Om het een klein beetje meer in te kleden heb ik even het nodig beschreven;

Ontstaan NintendoReporters

In Oktober 2017 wou ik iets meer gaan doen met een passie welke ik heb sinds dat ik een paar jaar oud was; Nintendo!

Sinds dag en dauw heb ik een voorliefde gehad voor de gaming wereld en met een primaire focus op wat Nintendo doet. Ze zijn altijd aan het voorfront geweest met innovaties e.d.

NintendoReportersWat me opviel was dat de meeste websites die aan game-reporting doen zich voornamelijk toch focussen op Sony en Microsoft. Ik snap dat omdat het marktaandeel van deze twee een stuk groter is als dat van Nintendo. Ze trekken een groter publiek en dat is altijd fijn als je kijkt naar het web in algemene zin.

Maar het beeld is naar mijn mening een beetje te vertekend, want er gebeurt ontzettend veel op Nintendo gebied en dan hebben we het nog niet eens gehad over het enorme succes van de Nintendo Switch.

Daarnaast voor de goede orde; ik hebben NIETS tegen Sony of Microsoft. Beide bedrijven hebben een andere insteek ten opzichte van Nintendo en daar is niet mis mee. Er moet altijd een goede balans zijn en zo is dat ook met concurrentie.

De reporting in Nederland op gebied van Nintendo vond ik niet goed genoeg. Derhalve dat ik besloten heb op een eigen medium, NintendoReporters, in het leven te roepen.

Updates - NintendoBij NintendoReoporters richten ons op het medium op alles van Nintendo en alle consoles zoals de Nintendo Switch, Nintendo Wii U, Nintendo 3DS en 2DS. Dat bestrijkt onder andere; nieuws, previews, reviews, guides, editorials, interviews, releases geruchten en nog veel meer.

Voor opgesteld, de Nederlandse markt is mijn belangrijkste reden, maar omdat nieuws vaak toch sneller naar buiten komt in het Engels heb ik besloten om dit medium tweetalig te maken.

Op dit moment zijn we met onze soft-launch van NintendoReporters bezig, we willen even aanvoelen of er ook echt behoefte is aan ons medium, maar afgaande op de eerste interacties die we met bezoekers hebben gehad via de website, de social media en de algehele respons denk ik dat ik dit concept nog heel lang zal gaan blijven voeren.

Jullie gaan nog veel van NintendoReporters horen, dus stay tuned!

Impact op  PFSquad.NU

Waar aan de ene kant meer tijd naar toe gaat betekend dat dat aan de andere kant er minder aandacht naar toe gaat. Dat valt niet te betwisten. Dat is ook de reden geweest dat ik vergeleken met vroeger wat minder op pad ben geweest met PFSquad.NU in het achterhoofd.

Dat betekend echter niet dat ik mijn kindje PFSquad.NU ga laten voor wat het is. Maar wel dat het een iets andere invulling zal gaan krijgen omdat ik de aandacht en zorg die er nodig is moet gaan delen met iets wat me ook enorm aan het hart gaat in NintendoReporters.

Voor een x aantal die ik geregeld op de nodige feestjes tegen ben gekomen heb ik het volgende  al een aantal keer gezegd. Ik wil met PFSquad.NU alleen nog maar gaan doen wat ik echt leuk vind of wat qua kostenplaatje goed uitvalt.

Dat klinkt misschien cru maar laat me dat toelichten; ik heb met PFSquad.NU nooit iets gedaan om winst te maken, sterker nog ik denk dat daar alleen maar geld bij is gemoeten.

Natuurlijk ik heb dankzij PFSquad.NU een heleboel mee mogen maken en dat vaak gratis terwijl anderen een kaartje moesten kopen, en dat is tof. Maar als je echt een balans opmaakt en de tijd die erin zit (in de website onderhouden + alles wat daarbij komt kijken, de foto’s verwerken + alles wat daarbij komt kijken, reizen naar events etc.)  langs de inkomsten zet, met de kanttekening dat wij nagenoeg nooit een concrete vergoeding hebben gevraagd  (niet eens om quitte te spelen) dan kom je niet op een + uit maar op een -. Zo simpel is het gewoon.

Nu ik zelf ouder wordt en ook andere dingen de nodige tijd gaan vragen etc. moet het leuk of rendabel zijn om dit te blijven doen. Betekent dat dat ik tegen een klus uit het noorden nee zeg, misschien wel indien het niet in mijn ogen kostendekkend / rendabel is. 

Als dat betekend dat PFSquad.NU zo nu en dan op een lager pitje gaat komen, so be it. Maar zoals gesteld het betekent niet dat ik PFSquad.NU ondergeschoven ga maken of wat dan ook. Jullie zullen me vast en zeker nog geregeld met de camera op pad zien, want ik kan ook simpelweg niet zonder dat.

Laat een Reactie achter