Nieuwe baan

Zoals jullie wellicht hebben meegekregen zat ik helaas een korte periode zonder baan. Maar ik heb afgelopen donderdag (2016-06-16) een overeenkomst gesloten omtrent een nieuwe baan met mijn nieuwe werkgever;

Scherponline

Ik zal vanaf 4 Juli 2016 bij Scherponline (Eindhoven) aan de slag gaan als; Technisch SEO Specialist / ontwikkelaar.

Sommige van jullie zullen wellicht denken; maar dat is toch niet concreet iets waar je direct een opleiding omtrent gedaan hebt? 

Dat klopt helemaal, maar kijk even in vogelvlucht terug naar wat ik gedaan heb;

  • Opleiding ICT at Roc ter AA te Helmond
  • Opleiding CMD (Communicatie en Multimedia) at Avans te Breda
  • Support / klachtenafhandeling voor Call Center Benelux te Helmond
  • Support / hosting voor Alphamegahosting te Valkenswaard
  • Design / development voor Websiteklusjes te Valkenswaard
  • Support / hosting voor Amen Nederland te Son en Breugel
  • Development voor Garcon4U te Eindhoven
  • Development voor Start-Apps te Eindhoven

Zoals je ziet heb ik een relatief ‘aparte’ route gelopen qua banen. Maar dat komt eigenlijk ook vanuit de samenhang van allerlei zaken die ik op privé gebied heb gedaan met bijvoorbeeld mijn medium PFSquad.NU

Het performen van mijn medium op SEO (Search Engine Optimization) en WSO (Web Site Optimization) gebied vond èn vind ik uiterst belangrijk.

Het leuke van dit type werk is dat je heel goal-oriented te werk kunt gaan (iets wat mij bijzonder ligt omdat ik eigenlijk altijd een uitdaging zoek). Maar ook mede omdat je het op een x aantal manieren heel erg tastbaar kunt maken (ik zal in een later stadium een kleine kijk in die keuken geven)

Daarnaast wil ik het gehele web beter maken; je zou je verbazen hoeveel bekende websites, eigenlijk helemaal niet zo goed in elkaar steken als je ze op diverse vlakken gaat beoordelen, iets wat heel jammer is natuurlijk. Dan heb ik het nog niet over zaken zoals web semantics, rich snippets, JSON+LD etc.

Daaruit en mede uit de ontwikkelingen en klussen die ik voornamelijk gedaan heb vanuit Garcon4U / Start-Apps hebben gezorgd dat ik bij een volgende baan absoluut wou kijken naar iets wat direct op die passie zou aansluiten en ik denk met zekerheid dat ik dit bij Scherponline gevonden heb.

Waarom een andere baan?

Helaas liepen de zaken bij Garcon4U / Start-Apps al een wat langere tijd niet geheel meer zoals ze zouden moeten lopen.

Dat heeft er tot geleid dat medio Mei 2016 er een uitspraak aangaande het faillissement is gedaan, wat spijtig is maar iets waar het ook helaas alleen maar wachten op was, waarna ik gelukkig weer opzoek kon naar een passende uitdaging.

Dat laatste klinkt wellicht een stukje geladen en dat is het ook want ik was helaas de laatste tijd niet heel erg gelukkig met de situatie en derhalve ook echt opgelucht dat ik verder kon. Ik denk dat ik bij Scherponline en de bijbehorende functie echt mijn ei kwijt kan en kijk er nu al naar uit!

Laat een Reactie achter