2021 we gaan er weer vol tegen aan!

Het is er weer eens niet van gekomen, jaja het structureel updaten van mijn eigen blog. Maar 2020 was dan ook een heel apart jaar zoals een ieder weet.  Maar ik wil toch even wat ruimte maken om terug te kijken naar 2020 en vooral ook naar wat er op de planning voor 2021 staat.

2020 vs 2021

Begin 2020 ben ik nog goed begonnen met maandelijks een blog / update over hoe ik naar bepaalde zaken kijk vanuit een SEO standpunt. Of dat nu brand / tone of voice was, hoe je reviews moet laten staan etc. En om daar even op in te breken alvast; ik wil dit in 2021 weer een stuk meer gaan doen.

Ik houd er namelijk van om mijn mening uit te werken over zulke zaken, en waar het nu niet altijd gebeurt, ben ik van mening dat het mensen kan helpen, dus dat is een belofte dat ik hier meer tijd voor vrij ga maken. (En zoals iedereen weet tijd is mijn grootste vijand)

Werk

Februari 2020 ben ik begonnen bij J. Ottenheijm.com in mijn woonplaats Helmond. Het bevalt me super en de tijd is er tot nu toe voorbij gevlogen, kan me eigenlijk nog niet voorstellen dat ik er alweer bijna 1 jaar werk.

Maar als tijd vliegt betekent het doorgaans dat je het naar je zin hebt, en dat is zeker het geval. Leuk werk, leuke klanten en een gezellig EN goed team van mensen die het ‘snappen’.

SEO

We hebben als J. Ottenheijm.com al een enorme groei gezien in het werk wat we op gebied van SEO doen, en dat gaat in 2021 alleen nog maar meer worden. Het gaat op dat gebied zo goed dat we ook aan het kijken zijn naar mensen die mij daarin kunnen ondersteunen.  1 zodat we alles goed kunnen behappen, 2 zodat ik me ook vooral op diepere / technische SEO zaken richten maar ook 3 zodat ik ruimte houd om mensen ook te trainen qua SEO.

Hosting

Daarbuiten heb ik in mijn werk verleden diverse richtingen van de IT meegekregen. De kennis bijvoorbeeld op gebied van hosting en servers heeft ervoor gezorgd dat we na wat pilots nu ook andere servers specifiek voor klanten bieden, inrichten, beheren / onderhouden. Gewoon zodat ze een nog betere ervaring hebben qua workflow maar ook qua klantervaring.

Dus ja dat laatste vind ik ook super om te doen, maar alles kost tijd (ik zei toch al dat tijd mijn vijand is). Ook op dat gebied moet ik ervoor zorgen dat niet alleen ikzelf het nodige kan betekenen qua die servers, dus ook daar zit een stukje trainen / documenteren bij.

Kennis delen of het nu om SEO of hosting gaat … het is iets wat je als persoon en als team verder zal brengen. Houd kennis niet voor jezelf, maar zorg juist dat het delen je ruimte geeft om nog meer te kunnen doen!

Projecten

Natuurlijk zit ik buiten werk niet stil, want ook mijn eigen projecten kosten me de nodige tijd, maar dat hoort ook.

NintendoReporters

Waar moet ik beginnen, pffoe misschien is het verwijzen naar de changelog wel een goede (ook al is die ook al een paar maanden niet bijgewerkt); https://www.nintendoreporters.com/informatie/changelog/ 

 Maar het gaat eigenlijk heel erg goed met NintendoReporters. We hebben een goede constante flow aan nieuwsberichten, geruchten en releases. We hebben onze eerste exclusieve interviews. Qua reviews, previews, retro en handleidingen moeten we nog echt groeien.

Enquetes (polls) zullen in 2021 echt meer aandacht gaan krijgen, want die hebben te weinig aandacht gehad dat is zeker. Winacties hebben we na het eerste kwartaal van 2020 even gelaten voor wat het is met alles wat er in de wereld gebeurde. Deze wil ik in de loop van januari / februari 2021 weer op gaan pakken, dus houd om wat leuks te winnen je ogen op NintendoReporters gericht.

Maar buiten dat loopt het en hebben heel leuke interacties met gebruikers, ontwikkelaars, game shops etc.

2021 gaat een enorm tof jaar worden voor NintendoReporters!

NintendoCollectionSystem

Het project wat voortvloeit uit iets wat ik voor NintendoReporters wou, NintendoCollectionSystem, is in een beta vorm nu online, zie; https://www.nintendocollectionsystem.com/  Maar het is nog verre van wat ik er uiteindelijk mee wil doen en bereiken. Maar voor NintendoReporters is het zoals het nu staat qua mogelijkheden al zeker een toevoeging.

In 2021 zal NCS zeker weten uit de beta schil gaan en hopelijk een mooie toevoeging worden voor iedereen die van Nintendo houd.

PFSquad

Ok 2020 was niet een en al leuke dingen, vooral als het op PFSquad aankomt. Heel het verhaal kun je hier lezen; https://pfsquad.nu/. Maar het herstellen van alle content neemt gewoon ontzettend veel tijd in beslag. En zoals nu onderhand wel duidelijk mag zijn; ik heb gewoon te weinig tijd om alles zo snel mogelijk te doen als ik zou willen. Want naast alles heb je ook nog het leven aan zich wat ook in zoveel gevallen tijd vereist.

Om in ieder geval een update te geven de foto’s van 2019, 2018, 2017, 2016 en 2015 zijn weer beschikbaar. 2014 zijn we op dit moment druk mee bezig waarna de rest zal volgen.

Sommige mensen zeggen van waarom al die moeite voor oude foto’s? Nou het motto van PFSquad is altijd geweest ‘Putting smiles on faces is what we do!‘. En ook al schieten we als PFSquad geen nieuw foto’s meer, herinneringen doen ook juist dat! Dus ik zal er werk van blijven maken om te zorgen dat het allemaal in 2021 terugkomt. 

Algemeen

Even genoeg over werk en projecten, hoe gaat het mij zelf. Nou eigenlijk heel goed hoor, druk zoals iedereen die me kent ook altijd, druk zoals hier boven kan zien. Maar daar houd ik dus ook enorm van. Met beide ouders gaat het goed.

Misschien nog wel een leuk dingetje, iedereen kent me als een Nintendo kind, fanboy zouden sommige ook wel zeggen maar December 2020 heeft weer iets unieks gedaan. Ik heb namelijk voor het eerst in mijn leven een Microsoft console gekocht. Jaja de Xbox Series X.

Waarom? Nou een paar redenen eigenlijk;

  • Backward compatible met nagenoeg heel de Xbox game-bibliotheek. Maar naast backcompat ook betere laadtijden, Auto HDR voor deze titels.
  • Out of the box is een developer mode, waar je met een kleine eenmalige kostenpost (19$), gebruik van kunt maken. Denk aan het draaien van custom code, eigen code etc.
  • Dev mode zou voor emulatie kunnen zorgen, Nou kan dat blijkbaar ook op retail, dus kan ik van RetroArch (https://www.retroarch.com/) gebruik maken en vervolgens gewoon in een Xbox Series X, Xbox One X, Xbox 360 of Xbox titel springen.
  • Quick-resume; wat zal ik zeggen, ik game heel divers en door elkaar. Het kunnen springen van in game A naar in-game B in een handvol tellen is bizar goed/fijn. Perfect nog niet … daar ben ik eerlijk in maar als het werkt misschien wel de killer feature van Xbox op dit moment.

Dus ook die vraagt weer de nodige tijd. Tijd die schaar is omtrent alles maar ach we komen er tot nu toe nog steeds wel aan uit.

Updates

Haha ja weet je, ik heb in 2020 getracht dat na te komen, maar steeds belooft. In 2021 ga ik dat anders doen voor 2021 beloof ik daarin niets qua hoe vaak etc. Maar wel dat ik de updates die er vast en zeker zullen komen meer ga focussen op tech onderwerpen. Dat wil niet zeggen dat hier nooit een update zal komen rondom projecten etc.

Persoonlijke updates

Maar meer dat als je wilt weten hoe het persoonlijk met me gaat, dan volg je me maar op socials;

Facebook; https://www.facebook.com/patrickdankers1985
LinkendIn; https://nl.linkedin.com/in/patrickdankers1985 

Ik Twitter eigenlijk heel weinig dus laat ik die achterwege.

Verder als je me persoonlijk kent, heb je me nodig APP of DISCORD (of  MAIL) me. Daarmee krijg je me het beste te pakken. Telefoon probeer ik zo min mogelijk te doen omdat ik vrijwel altijd met iets bezig ben en met telefoon is heel de aandacht daar weg zeg maar. Als je me echt moet spreken of zo APP / DISCORD en als het nodig is dan bellen we natuurlijk, geen probleem.

In het leven is tijd de vijand waar ik continue mee vecht, niemand anders, alleen tijd.

Voor nu allemaal alsnog de beste wensen, ja ik ben daar laat as fuck mee maar jullie weten allemaal wel wat ik jullie wens en dat is niets dan het beste! Tot spoedig, en laten we van 2021 iets maken waar we allemaal plezier uit halen!

Laat een Reactie achter