Time to Switch

Zoals altijd is het weer even geleden dat ik op de eigen losse blog wat van me heb laten horen. Deels gewoon omdat het druk is op zoveel vlakken (werk, prive, PFSquad etc.) maar laten we realistisch zijn soms weet ik ook niet goed wat ik hier altijd wel / niet kwijt wil.

Maar in het kader van Patrick de tech gadget freak en Patrick de gamer zijn er ook weer de nodige ontwikkelingen geweest, laten we die dan maar eens even kort belichten.

Enter de Nintendo Wii U

nintendo-wiiu-consoleNadat ik de dark side heb belopen (lees pc gaming een kans heb gegeven) moet ik toch zeggen dat het een stukje aan me begon te knagen dat ik geen Nintendo console meer in mn leven had. Natuurlijk met 1 heel belangrijk speerpunt; gaming.

Sure op de PC (lees Mac Pro Windows Boot) is het zo dat ik misschien grafisch gezien veel meer horsepower heb en dat is leuk maar mijn eigen filosofie is eigenlijk altijd meer on par geweest met die van Nintendo als het aankomt op; gaming first graphics second. En hoewel ik op de PC de nodige titles gespeeld heb en nog steeds speel die me voldoening brengen (ik noem met stip natuurlijk even Ori and the Blind Forest, Outland, Fifa17, Assassins Creed Syndicate) mis ik toch die speciale Nintendo factor.

Dus aangezien de Nintendo Wii U op de weg naar buiten is in verband met de Nintendo Switch (hier zo meer over) en ik er ten eerste nooit een gehad heb, ten tweede ik er wat leuke trucjes mee kan (hallo custom Wii U setup (hier ook zo meer over)) en ten derde dat ik hem in de regio relatief goedkoop met al wat triple AAA games kon aankomen, whoppa Nintendo Wii U welkom.

En ik moet zeggen dat ik het eigenlijk best een heel leuk systeem, vooruit de Nintendo Wii U Gamepad als controller, ben ik niet helemaal verkocht aan. Maar de Wii U Pro Controller zou wel eens echt de beste controller kunnen zijn die ik ooit in mijn handen heb gehad.

Qua games ben ik toch aangenaam verrast wat voor een leuke software library er is met titels zoals Mario Kart 8, Super Mario World 3D, Donkey Kong Country – Tropical Freeze, Pikmin 3, Yoshi’s Wooly World, Xenoblade Chronicles X, de Zelda HD remakes maar ook de nodige titles zoals Shantae,  Trine, Axiom Verge, Space Ghost, Edge etc.

Zoals kort aangehaald kan ik er daarnaast ook wat leuke dingen mee die niet iedereen zomaar kan of de research niet voor gedaan heeft; ik heb wat originele games maar ik heb twee losse hdds aan de Wii U hangen; 1 voor Nintendo Wii U, 1 voor Nintendo Wii en Nintendo Gamecube plus ik heb er 1 SD dedicated in zitten (met NES, SNES, GB, GBC, GBA, N64) … yep je voelt hem goed aan; ik game er alles van Nintendo op met deze setup.

Zonder teveel erop in te gaan want dat is informatie die je in veel gevallen zelf moet zoeken hier wat steekwoorden voor de nodige zaken;

  • Wii U – Brazilian method
  • Wii U – Haxchi en Coldboothaxchi
  • Wii U / Wii – Wuphax
  • Wii – USB Loader GX
  • NGC – Nintendont
  • NES – FCE Ultra GX
  • SNES – SNES9x GX
  • GB / GBC / GBA – VBA GX
  • N64 – NOT64

Houd in gedachten; Google en Youtube are your friend!

nintendo-wavebird-and-receiverDaarnaast leuk om te vermelden wellicht; Omdat ik graag game zoals het heurt, heb ik voor de NGC (Gamecube) games onlangs de Nintendo Gamecube Adapter aangeschaft en twee Nintendo Wavebirds (met bijbehorende receivers). Die laatste zijn niet echt makkelijk aan te komen laat staan niet in goede staat.

Shout out daarvoor naar GooHoo / Wiigamesinfo ( https://www.wiigamesinfo.nl/ ).
Ondanks dat de tweede Wavebird een keer teruggestuurd is vanwege een analog stick defect is de daarvoor vervangende Wavebird (na vandaag even zelf nog wat hebben mogen schroeven en tunen) nu ook in perfecte staat.

Stiekem heeft Project Pre-Switch zoals ik het op Facebook genoemd heb wel wat tijd gevraagd maar het is meer dan geslaagd en diverse games op ieder gebied hebben alweer de nodige tijd opgenomen.

Maar Pre-Switch bekent vast iets ….

Enter de Nintendo Switch

nintendo-switch-conceptSinds de presentatie aan het einde van 2016 keek ik erg uit naar de verdere ontwikkelingen van de Nintendo Switch. Het concept van je home console titels onderweg kunnen spelen is toch min of meer de gamer droom een beetje altijd wel geweest.

Vroeger was het altijd al een compromis als je van console naar handheld ging. Denk maar eens aan het verschil wat er altijd nog is geweest ook nu met de huidige generaties. Een Nintendo DS of 3DS is leuk en een Playstation Vita is ok maar het zijn nog steeds op zichzelf staande systemen en je games leven dus in aparte eco-systemen.

Dat is wat de Nintendo Switch zo revolutionair maakt en ik hoop echt dat heel de gaming wereld dat goed inziet, want let’s face it; de Nintendo Wii U heeft nou niet bepaald als warme broodjes verkocht (ondanks dat ik hem nooit meer de deur ga wijzen) en ik wens Nintendo van mn leven niet het lot toe waartoe Sega al zo lang geleden slachtoffer is geworden ten tijde van de Sega Dreamcast.

Een gaming wereld zonder Nintendo is een gaming wereld zonder een innoverende partij namelijk. Kijk maar eens goed naar alle dingen waar Nintendo pionier in is geweest. Zij investeren het echte geld en onderzoek, terwijl andere partijen alleen maar sterkere systemen maken die waar mogelijk wat van die ideeën / concepten overnemen in het proces. En nee dit is geen fanboy propoganda het zijn gewoon feiten. Maar Nintendo dont care, Nintendo blijft zichzelf en innoveert verder.

Ik hoop dan ook met hard en ziel op het slagen van de Nintendo Switch en heb daarom zelf dan ook een pre-order staan voor de console, alle nodige controls etc en natuurlijk Zelda – Breath of the Wild.

Als ik alleen al kijk naar hoe Nintendo het aanvliegt met de Switch dan moet ik zeggen dat ze gelukkig het systeem op een goede wijze marketen (met uitzonderingen op sommige onhandige gekozen acties). Nintendo heeft bijvoorbeeld nooit een Superbowl ad gedaan (vorig jaar Pokemon was vanuit de Pokémon Company). Check hem zelf maar hieronder;

Even voor de goede orde; hoeveel mensen kijken er naar de Superbowl? Ruw genomen 110 miljoen mensen (laten we daarbij even uitgaan van wat er concreet gecommuniceerd is alhoewel ik het number hoger verwacht wereldwijd) Dat is natuurlijk het moment om je product aan de mensen te brengen en dit keer heeft Nintendo dat gedaan.

Maar ook heeft Nintendo nooit een degelijke console promotie gedaan zoals deze bovenstaande. Als je kijkt naar hoe de eerdere promoties waren, waren ze altijd … om op zn minst te zeggen apart (alhoewel sommige ook echt voor die tijd werkte).

Daarnaast spreiden ze zelf hun first party releases, wat op zich geen rare gedachte is, maar ik hoop dat ze daarin niet te ver gaan. Maar nog veel belangrijker ik hoop dat ze iets terug krijgen wat ze eigenlijk sinds het Super Nintendo tijdperk niet meer gehad hebben; third party support.

En dan bedoel ik degelijke third party support als in dat naast dat games op platformen zoals Playstation 4 en XBOX One ook op de Nintendo Switch gaan komen. Ondanks dat dat op sommige vlakken een challenge zal zijn qua processing power, zou het zo goed zijn voor het systeem en concept als geheel.

Wel is het zo dat Nintendo 1 ding heel goed moet gaan realiseren en dat is dat in ieder geval op dit moment nog, een eigen interne concurrent of misschien beter gezegd optie hanteren in de Nintendo 3DS. Omdat ze de focus zo switchen (yes pun intended) moeten ze ook hun focus naar mijn mening op dat gebied veranderen zodat de Nintendo Switch echt de kans krijgt om het platform te worden wat ze voor ogen hebben.

Hoe dan ook, i’m getting one , and i’m getting one on launch day. Who is with me?

Daarbuiten; Zelda-fan tot en met hier, en Zelda – Breath of the Wild is een launch-titel (alhoewel die ook voor de Wii U uitkomt natuurlijk) maar om nog maar een keer het geweldige concept van de Nintendo Switch kracht bij te zetten; ik kan Zelda dadelijk overal waar ik wil spelen, iets wat gewoon ongekend gaaf is naar mijn eigen bescheiden mening.

Maar bekijk het ook eens simpel vanuit gemakspunt; je partner wil een serie kijken of iets anders op tv waar jij aan het gamen bent? Geen probleem. Whop pakt Switch console en gamed lekker verder waar je dat het beste uitkomt. Dat is toch gewoon lekkah?

Laat een Reactie achter